Båt för fiske och familj


Listan över båtlån från Svenska Lånenätverket har uppdaterats:
2024-02-19.
Innehåller annonslänkar
Båttlan när låna till båt via Enklare
 • Båtlån med 0% kontantinsats: Ja
 • Båtlån med 20% kontantinsats: Nej
 • Belopp: 5000kr - 600.000kr
 • Ränta: 5,07% - 33,46%
 • Löptid: 1år - 20år
 • Jämför upp till 39 långivare gratis!
 • Båtlån utan kontantinsats!
Mer info →
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.
Kommentar:
Enklare har betyget 4.7 av 5 på Trustpilot baserat på 7027 omdömen (kontrollerade på Trustpilots hemsida 2024-01-06). Jämför upp till 39 potentiella båtlån gratis direkt på deras hemsida med enbart en ansökan.

Att köpa en båt som ska passa både för fiske och familjeaktiviteter kan vara en liten utmanning. Båten ska inte bara vara funktionell för fiske utan också bekväm och säker för familjeutflykter. Det är en investering som kräver noggrant övervägande av flera faktorer för att säkerställa att du får en båt som uppfyller alla dina behov. Här är några viktiga punkter att tänka på samt tips på populära båttyper som ofta säljs i Sverige för just dessa ändamål.

Vad man ska tänka på när man ska köpa en båt för fiske och familj

När du letar efter den perfekta båten för både fiske och familjeanvändning, bör du överväga följande aspekter:

 • Storlek och Kapacitet: Båten bör ha tillräckligt med utrymme för att bekvämt rymma din familj och all fiskeutrustning. Tänk på antalet personer du planerar att regelbundet ta med dig och välj en båt som kan hantera den kapaciteten.
 • Säkerhet: Säkerheten är avgörande, särskilt när barn är ombord. Se till att båten har adekvata säkerhetsfunktioner som räcken, stabilt däck, och lämpliga flytvästar.
 • Användbarhet för Fiske: För fiske behöver båten ha specifika funktioner som stanghållare, rymliga däcksutrymmen för att hantera fångst, och kanske till och med ett ekolod.
 • Komfort och Bekvämligheter: För längre familjeutflykter, se till att båten har bekvämligheter som toalett, möjlighet till matlagning och tillräckligt med sittplatser.
 • Budget: Tänk på den totala kostnaden, inklusive underhåll, försäkring, och eventuella uppgraderingar som behövs för att göra båten mer lämpad för dina syften.

Populära båttyper för både fiske och familj

I Sverige är det flera typer av båtar som passar för både fiske och familjeaktiviteter. Här är några populära alternativ:

 • Styrpulpetbåtar: Dessa båtar är mycket populära för dagsturer och fiske tack vare deras öppna design som ger gott om utrymme. De är lätta att manövrera och erbjuder en bra balans mellan komfort och funktionalitet.
 • Walkaround-båtar: Perfekta för både fiske och familjeutflykter, dessa båtar har en central styrplats med enkel tillgång till hela båten runtom. De erbjuder ofta fler bekvämligheter än styrpulpetbåtar, som kabiner för övernattning.
 • Kabinbåtar: För familjer som vill ha möjligheten att spendera natten på vattnet, är en kabinbåt ett utmärkt val. De erbjuder skyddade utrymmen för övernattning och grundläggande bekvämligheter som en liten kök och toalett.
 • Aluminiumbåtar: Dessa båtar är kända för sin hållbarhet och låga underhåll. Aluminiumbåtar kan vara ett bra val för fiskeälskare som också vill ha en båt som är lätt att sköta och håller för familjeäventyr.

Att välja rätt båt innebär att balansera dina fiskebehov med din familjs komfort och säkerhet. Märken som Anytec, Ryds, och Buster erbjuder modeller som ofta rekommenderas för deras mångsidighet och tillförlitlighet i dessa sammanhang. Det är också viktigt att göra en provtur med båten, om möjligt, för att verkligen känna på hur den presterar i vattnet och om den uppfyller dina förväntningar.

Slutligen, oavsett vilken typ av båt du väljer, se till att du också överväger var du kommer att förvara båten och hur du planerar att transportera den. En väl genomtänkt plan för förvaring och transport kan spara dig mycket besvär och göra dina båtäventyr ännu mer njutbara.

Sammanfattning av Båt för fiske och familj

Att köpa en båt som passar både för fiske och familjeaktiviteter är en investering i många år av njutning på vattnet. Genom att noggrant överväga dessa faktorer kan du göra ett välgrundat val som möter både dina och din familjs behov.