Hur ofta serva båtmotor


Listan över båtlån från Svenska Lånenätverket har uppdaterats:
2024-02-19.
Innehåller annonslänkar
Båttlan när låna till båt via Enklare
  • Båtlån med 0% kontantinsats: Ja
  • Båtlån med 20% kontantinsats: Nej
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Ränta: 5,07% - 33,46%
  • Löptid: 1år - 20år
  • Jämför upp till 39 långivare gratis!
  • Båtlån utan kontantinsats!
Mer info →
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.
Kommentar:
Enklare har betyget 4.7 av 5 på Trustpilot baserat på 7027 omdömen (kontrollerade på Trustpilots hemsida 2024-01-06). Jämför upp till 39 potentiella båtlån gratis direkt på deras hemsida med enbart en ansökan.

Före varje användning: Det är viktigt att utföra en grundläggande kontroll av båtmotorn före varje användning. Detta inkluderar att kontrollera oljenivån, bränslenivån, och att inspektera motorn för eventuella synliga skador eller läckor. Kontrollera även att bränsleledningar är hela och att batteriet är fulladdat och i gott skick.1. Grundläggande Kontroll Varje Användning

Före varje användning: Det är viktigt att utföra en grundläggande kontroll av båtmotorn före varje användning. Detta inkluderar att kontrollera oljenivån, bränslenivån, och att inspektera motorn för eventuella synliga skador eller läckor. Kontrollera även att bränsleledningar är hela och att batteriet är fulladdat och i gott skick.

2. Efter Varje Säsong

Årlig service: Efter varje båtsäsong bör motorn genomgå en grundligare service. Detta inkluderar byte av olja och oljefilter, kontroll av bränslefilter och tändstift, samt inspektion av propellern och vattenpump. Det är också en bra tidpunkt att smörja rörliga delar och kontrollera att alla slangar och ledningar är i gott skick.

3. Var 100:e Driftstimme

Periodisk kontroll: För motorer som används ofta rekommenderas en mer ingående kontroll var 100:e driftstimme. Detta bör innefatta en kontroll av motorns inre komponenter, byte av tändstift och bränslefilter, samt en övergripande inspektion av motorns kondition.

4. Vinterförvaring

Inför vinterförvaring: Innan båtmotorn ställs undan för vintern bör den genomgå en särskild service. Detta innefattar att dränera allt bränsle från systemet, smörja rörliga delar, samt skydda motorn mot korrosion och frysning. Att byta olja och oljefilter är också en god idé för att säkerställa att motorn är redo för nästa säsong.

5. Vid Ovanliga Ljud eller Problem

Extra service vid behov: Om båtmotorn börjar göra ovanliga ljud eller visar tecken på problem, bör den omedelbart undersökas av en professionell. Det kan vara tecken på allvarligare problem som kräver omedelbar åtgärd för att undvika kostsamma reparationer eller skador på motorn.