Köpa begagnad båt 2024


Listan över båtlån från Svenska Lånenätverket har uppdaterats:
2024-02-19.
Innehåller annonslänkar
Båttlan när låna till båt via Enklare
  • Båtlån med 0% kontantinsats: Ja
  • Båtlån med 20% kontantinsats: Nej
  • Belopp: 5000kr - 600.000kr
  • Ränta: 5,07% - 33,46%
  • Löptid: 1år - 20år
  • Jämför upp till 39 långivare gratis!
  • Båtlån utan kontantinsats!
Mer info →
Räkneexempel: Annuitetslån 12 år, belopp 400 000 kr, rörlig ränta 8,99%, uppläggningskostnad 400 kr, aviavgift 20kr, ger en effektiv ränta på 9,49%. Totalt belopp att återbetala 658 461 kr, fördelat på 144 avbetalningar, ger en månadskostnad på 4 570 kr. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,46%. Räntespann mellan: 5,07% - 33,46%. Uppdaterat 2023-10-25.
Kommentar:
Enklare har betyget 4.7 av 5 på Trustpilot baserat på 7027 omdömen (kontrollerade på Trustpilots hemsida 2024-01-06). Jämför upp till 39 potentiella båtlån gratis direkt på deras hemsida med enbart en ansökan.

Köpa begagnad båt 2024? Funderar du på att köpa en begagnad båt istället för en ny så finns det många saker att tänka på och det är det vi försöker reda ut i den här guiden. Vad finns det att tänka på helt enkelt. Och har du några egna tips kan du ge dom här nedan i kommentarsfältet. Så vi inte gör samma misstag om och om igen utan att vi kan lära av varandra.

Den här guiden är långt ifrån klar tyvärr och är under utbyggnad. Tanken är att göra en guide för alla som vill köpa en begagnad båt.Att köpa en begagnad båt har ofta varit en bra affär

När du köper en ny bil så rasar den ofta i värde väldigt fort – precis som med begagnade bilar. Men med begagnade båtar så har det historiskt sett väldigt bra ut. Många har köpt båtar och sedan kunnat sälja de för samma pris många år senare. Till och med i vissa fall kunnat sälja de för mer. Om det kommer se ut så här även i fortsättningen är ju svårt att säga men i och med att en båt inte går så mycket så håller även värdet väldigt bra. Och efterfrågan har hela tiden varit väldigt bra och utbudet inte så stort. Det har hållit priserna uppe under många år.

Låna till båt med båten som säkerhet eller med ett privatlån?

Ja det är mellan dessa två alternativ du ska välja om du vill finansiera ditt båtköp med ett lån. Antingen med ett lån där banken tar båten som säkerhet för att du betalar ditt lån. Eller så gör du det med ett vanligt privatlån där du inte lämnar något i säkerhet för lånet utan dom tar bara en kreditprövning på dig för att se om du kan betala eller inte. Du bör förstå skillnaden på dessa två lån innan du väljer något av dom.

För att du ska förstå vilket som passar dig och din nya båt bäst. Till exempel så är det svårt att hitta en bank som vill ta båten som säkerhet om den är för billig. Inte sällan med en gräns på runt 100.000kr. Ett privatlån får du däremot använda till vad du vill och kan därför låna så lite som du vill nästan. Ofta så lite som 10.000kr. I regel är båtlån med båten som säkerhet billigare men inte alltid. Så det gäller att du jämför.


Kontakta oss angå Köpa begagnad båt

Har du några förslag och ideer på hur vi kan göra guiden Köpa begagnad båt bättre eller om du hittar några faktafel kan du enkelt kontakta oss här. Vi blir otroligt tacksamma för såna tips. Vi bygger ju trots allt den här sidan för att våra besökare ska tycka den är så bra den bara kan bli.

Om Köpa begagnad båt

Det är många som aldrig ägt en båt tidigare och det här är väl framförallt en guide för dom. Vi försöker tipsa om saker att tänka på med båtägande på ett enkelt och lätt sätt så alla ska förstå.

Låna pengar till båt