Att tänka på vid båtköp


Listan över båtlån är uppdaterad:
2024-06-11.
Innehåller annonslänkar
Båtlan via Zmarta
  • Båtlån med 0% kontantinsats: Ja
  • Båtlån med 20% kontantinsats: Nej
  • Belopp: 10000kr - 600.000kr
  • Ränta: 5,20% - 29,40%
  • Löptid: 1år - 20år
  • Jämför upp till över 30 båtlån gratis!
  • Jämför båtlån utan kontantinsats gratis!
Till båtlån →
Räkneexempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 180 000 kr med 10 år löptid, nominell ränta 7,95 % med 0 kr i startavgift/aviavgift blir den effektiva räntan 8,25 %. Totalt belopp att betala 261 497 kr fördelat på 120 avbetalningar ger en månadskostnad på 2 179 kr. Uppdaterat 2023-11-01. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,4 %. Räntespann 5,20-29,40%. Din ansökan skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil.
Recension:
Zmarta är en jämförelsetjänst där du kan jämföra lån (till exempel lån till en båt), försäkringar, elavtal med mera. Grundades 1999 och har enligt deras hemsida över 1,2 miljoner kunder sedan 2019 och ska ska ha sänka kostnaderna för sina kunder med mer än 1,2 miljarder kronor. Du kan se vilka banker och långivare som jämförs på deras hemsida via länken.

Att tänka på vid båtköp är en guide där vi löpande fyller på med mer. Tycker du något fattas får du gärna maila oss. Vi vill göra båtägande enklare för svenska folket och göra så fler kommer ut på sjön. Det här är en guide där vi hoppas fler tar steget att köpa en båt. Att köpa en båt är ett stort beslut och det finns flera faktorer att överväga för att göra ett välgrundat val. Här är en guide för att hjälpa dig att förstå vad du bör tänka på vid köp av en båt:1. Bestäm Ditt Användningsområde och Behov

Först och främst, bestäm vad du vill använda båten till. Olika båtar är lämpade för olika aktiviteter som fiske, vattensport, eller bara avkoppling. Tänk också på hur stor båt du behöver och hur många personer den ska kunna rymma.

2. Sätt en Realistisk Budget

Bestäm din budget, inklusive eventuella extra kostnader som försäkring, förvaring, underhåll och bränsle. Kom ihåg att kostnaderna för att äga en båt sträcker sig bortom inköpspriset.

3. Ny eller Begagnad

Överväg om du vill köpa en ny eller begagnad båt. Nya båtar kommer med garantier men är dyrare, medan begagnade båtar kan vara mer prisvärda men kan kräva mer underhåll och reparationer.

4. Kontrollera Båtens Skick och Historik

Vid köp av begagnade båtar, se till att kontrollera båtens skick noggrant. Det inkluderar skrov, motor, elektriska system och eventuella tecken på reparationer eller skador. Begär också att se servicehistoriken.

5. Provkörning och Inspektion

Innan köp, se till att provköra båten och, om möjligt, få den inspekterad av en kvalificerad marinmekaniker. Detta kan avslöja eventuella problem som inte är uppenbara vid en första granskning.


Senast uppdaterad: 25 januari, 2024